Μ. Συντυχάκης για την αρχή κυβερνοασφάλειας: Στόχος η προστασία των μεγάλων ομίλων και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών (Βίντεο)

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας από Γενική Διεύθυνση του υπουργείου συγκροτείται ως ξεχωριστό – διακριτό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που θα ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση και θα εποπτεύεται από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, επιχειρείται να αναβαθμιστεί η επιτελικότητα του αστικού κράτους σε έναν τομέα κρίσιμο για το κεφάλαιο και τους συνολικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Άλλωστε, ο ρόλος της συγκεκριμένης Αρχής είναι εξ αντικειμένου στρατηγικού και «οριζόντιου» χαρακτήρα, αφού σχετίζεται με την ασφάλεια υποδομών, υπηρεσιών και διαδικασιών που καλύπτουν διακλαδικά όλους τους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και είναι κρίσιμες για το κεφάλαιο, το αστικό κράτος και τη διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η αναβάθμιση της Αρχής εκφράζεται στην εσωτερική συγκρότησή της, για να ασκούνται οι ευρείες αρμοδιότητές της που περιλαμβάνουν τόσο τη χάραξη πολιτικής κυβερνοασφάλειας, όσο και αρμοδιότητες εποπτικές – ελεγκτικές, αλλά και «επιχειρησιακές» και σε τεχνικά μέτρα αποτροπής σε συνεργασία με άλλες αρχές, π.χ. αντιμετώπιση κυβερνοεγκλήματος σε συνεργασία ιδίως με την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μ. Συντυχάκης καυτηρίασε την «κριτική» των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που ως σημαιοφόροι του «κράτους δικαίου» προτείνουν η Αρχή αντί για ΝΠΔΔ να αποτελεί Ανεξάρτητη Αρχή, προφανώς γνωρίζοντας ότι η επίφαση «ανεξαρτησίας» μπορεί να «σερβίρει» πιο πειστικά στον λαό «διαφάνεια και δημοκρατία», καλύπτοντας καλύτερα την αντιδραστική αστική στρατηγική για την κυβερνοασφάλεια. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, για να θολώσει τα νερά της στρατηγικής συμφωνίας του, επιδίδεται στη γνωστή από τις υποκλοπές κριτική περί αυταρχικού καθεστώτος Μητσοτάκη, π.χ. λέγοντας πως με το νομοσχέδιο ενισχύεται το «πρωθυπουργικό γραφείο» κλπ.

Με άλλα λόγια, τόνισε, καμία ουσιαστική διαφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στα αστικά κόμματα για τον ίδιο τον αντιδραστικό ρόλο της Αρχής, συμφωνούν στην αντιδραστική κατεύθυνση που αυτή υπηρετεί, στην «εθνική και δημόσια ασφάλεια» του κεφαλαίου, στις επικίνδυνες για τον λαό ράγες της ΕΕ, των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Η πραγματικότητα είναι, ξεκαθάρισε, ότι η εν λόγω Αρχή όπως και όλες σχετικά με την κυβερνοασφάλεια όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τον λαό και τις ανάγκες του, αλλά αντίθετα υψώνονται ως βαθιά εχθρικές εναντίον του, υπηρετώντας πολλαπλά αντιδραστικούς στόχους.

Στόχος είναι η «θωράκιση των κρίσιμων υποδομών» της χώρας, αφορά πριν απ’ όλα την περιουσία και τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κρίσιμους κλάδους, από την Ενέργεια, τις μεταφορές και τις τράπεζες μέχρι τις τηλεπικοινωνίες και τα τρόφιμα. Αφορά υποδομές που βρίσκονται είτε άμεσα στα χέρια οικονομικών μεγαθηρίων, είτε έμμεσα, μέσω του σημερινού κράτους που υπηρετεί τα μεγαθήρια.

Ταυτόχρονα, οξύνεται, κλιμακώνεται ο διεθνής ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια, σε όλα τα επίπεδα, φτάνοντας βέβαια στο επίπεδο πολεμικών συγκρούσεων ανάμεσα σε ολόκληρα ιμπεριαλιστικά μπλοκ. Σε αυτόν τον ανηλεή ανταγωνισμό, που παίρνει και τη μορφή πολεμικών μετώπων ήδη στη γειτονιά μας, αξιοποιούνται όλα τα σύγχρονα μέσα: Κυβερνοεπιθέσεις, υβριδικές επιχειρήσεις, «επιχειρήσεις παραπληροφόρησης» κλπ.

Σε αυτό το φόντο το ευρωατλαντικό μπλοκ, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας, παίρνει μέτρα οχύρωσης και αναβάθμισης των όπλων του και στο επίπεδο του κυβερνοχώρου.

Επίσης στόχος είναι η ενίσχυση της ικανότητας του κράτους να στοχεύει τον «εχθρό-λαό». Αυτή η εθνική ασφάλεια του κεφαλαίου αποτελεί διπλό πέλεκυ σε βάρος των ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού: Όχι μόνο τον εκθέτει σε κινδύνους από τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά ταυτόχρονα τον στοχοποιεί ευθέως ως «εσωτερικό εχθρό», υπογράμμισε ο Μ. Συντυχάκης.

Αυτό αποδείχθηκε εξάλλου, είπε, με τη μαζική επίκληση της εθνικής ασφάλειας για την άρση του απορρήτου στις επικοινωνίες. Αποδείχθηκε ότι το ίδιο το κράτος, με όλες του τις υπηρεσίες είναι ο «μέγας ωτακουστής», αναβαθμίζεται με σκοπό να παραβιάζει μόνιμα και νόμιμα, μαζικά και προληπτικά την ασφάλεια των επικοινωνιών και των δεδομένων του λαού.

Επομένως, και η αναβαθμισμένη λειτουργία υπηρεσιών «κυβερνοασφάλειας», από αυτή την Εθνική Αρχή μέχρι τις αντίστοιχες διευθύνσεις της ΕΥΠ, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΥΠΕΘΑ, σημαίνει αναβαθμισμένη ικανότητα του εχθρικού για τον λαό κράτους, να στοχοποιεί τις ανάγκες, τα δικαιώματα, τους αγώνες και το κίνημα του λαού.

Με βάση τα παραπάνω τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει αυτό το Νομικό Πρόσωπο, με κριτήριο τη λειτουργία και τον ρόλο που θα διαδραματίσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί